Persbericht 1e Achterhoek Salland tocht en ATB Rondje Zelhem

Toerclub Zelhem organiseert 1e Achterhoek Salland tocht en ATB Rondje Zelhem

Op zondag 18 mei organiseert Toerclub Zelhem haar eerste Achterhoek Sallandtocht. Na in een grijs verleden begonnen te zijn met de organisatie van de Achterhoekse Molentocht, later opgevolgd door het welbekende Rondje Achterhoek, heeft Toerclub Zelhem besloten om een nieuwe fietstoertocht in het leven te roepen, de Achterhoek Sallandtocht. Zoals u uit de naam op kunt maken is dit een tocht die vanuit Zelhem richting het Salland gaat, de fraaie omgeving van o.a. Holten en Nijverdal.

De Achterhoek Sallandtocht kent maar liefst 4 verschillende afstanden, te weten 80, 100, 120 en 140 km. De kortste afstand voert de deelnemers over landelijke rustige weggetjes langs Hengelo, Vorden, Almen en Laren naar Exel bij Lochem, waar een pauzeplek is voorzien. Via Lochem, Zwiep en het buitengebied van Ruurlo en Borculo voert de route terug naar Zelhem. De 100 km route buigt net voor Exel af naar Markelo, waar de Markelose Berg op de fietsers ligt te wachten. De deelnemers aan de 120 en 140 km route rijden, voordat zij naar Markelo gaan, eerst naar Holten waar diverse beklimmingen van de Holterberg op hen liggen te wachten, waaronder de welbekende en voor een enkeling beruchte Motieweg (maximaal 10 % stijging). De deelnemers aan de 140 km krijgen ook nog de beklimming van de Diepe Hel (10 % stijging) en de Noetselerberg voor de kiezen, alvorens zij via een verrassende doorsteek via de Kleine Koningsbelt weer terug gaan naar Holten. Beklimmingen die zij net achter de rug hebben worden nu afdalingen (en andersom). In de langste route zitten ruim 400 hoogtemeters! Bovenop de Holterberg is een pauzeplek voorzien. Daarmee hebben de deelnemers nog niet alles gehad, want ook in de buurt van Markelo wordt ook nog een glooiend traject aan de deelnemers voorgeschoteld, waaronder de al eerder genoemde Markelose Berg !

De Achterhoek Sallandtocht is hiermee een prima training voor mensen die deel willen nemen aan tochten als Luik-Bastenaken-Luik, de Elfstedentocht of aan Alpe d’Huzes.  Toerclub Zelhem wil met deze nieuwe tocht een echte klassieker op de kalender van de overkoepelende fietsbond zetten, en hier een jaarlijks terugkerend druk bezocht evenement van maken.

Ook aan de ATB-ers heeft Toerclub Zelhem gedacht, voor deze mensen organiseert zij eveneens op 18 mei het ATB Rondje Zelhem. In dit Rondje Zelhem zitten alle mooie stukken die bekend zijn van de andere veldtoertochten (bosgebied Zelhem, Hengelo en Ruurlo, Kappenbulten en Slangenburg) uitgebreid met een extra lus in het buitengebied van Halle. Ook in het tussenstuk van de bossen tussen Zelhem en Ruurlo naar de Kappenbulten wordt, met speciale toestemming van diverse land- en boseigenaren, een nieuw stuk aan de route toegevoegd. Doordat in het voorjaar alles groen is van de uitgelopen bomen en struiken lijkt alles heel anders dan tijdens de winterse veldtoertochten, waardoor het ATB Rondje Zelhem een echte aanrader is. De afstanden zijn 30 en 50 km, maar doordat er diverse lussen zijn kan er met de afstanden worden “gespeeld”.

Deelnemers aan de Achterhoek Sallandtocht kunnen starten tussen 08.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van SV Zelos aan de Halseweg 27 D te Zelhem. De starttijden voor het ATB Rondje Zelhem liggen tussen 09.00 en 10.30 uur. De kosten voor deelname zijn conform de geldende normen van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Voorinschrijving is niet nodig.

Informatie over de Achterhoek Sallandtocht, ATB Rondje Zelhem of over Toerclub Zelhem in het algemeen, is verkrijgbaar op de website www.toerclubzelhem.nl  of per email aan info@toerclubzelhem.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.