Persbericht Achterhoek Salland tocht 22 mei 2016

Achterhoek Sallandtocht en ATB Rondje Zelhem

Zondag 22 mei organiseert Toerclub Zelhem voor de derde maal in successie de Achterhoek Sallandtocht. Deze tocht, vorig jaar door de NTFU beloond met 3 sterren en daarmee opgenomen in de lijst met NTFU klassiekers, kent de afstanden 80, 100, 125 en 145 km. De kortere afstanden voeren via Keijenborg richting Almen, Laren en Markelo, om via Lochem en Ruurlo weer terug te keren in Zelhem. De langere afstanden maken in het buitengebied van Markelo een extra lus om door te steken naar de Sallandse Heuvelrug, met o.a. beklimmingen van de Holterberg en de Motieweg. De langste afstand pakt de Sallandse Heuvelrug 2 x, dus die krijgen op relatief korte afstand veel klimwerk voor de kiezen. Via de Markelose Berg sluiten zij weer aan op de routes voor de kortere afstanden.

De aanlooproute van alle afstanden is ten opzichte van vorig jaar flink aangepast, de eerste 25 kilometer zijn volledig vernieuwd. Hiermee probeert Toerclub Zelhem de veiligheid op het parcours nog verder te verbeteren, en daarnaast te zorgen voor vernieuwing in haar routes. Ook op enkele andere plekken is de route aangepast.

Naast de wegtoertochten worden er onder de noemer ATB Rondje Zelhem ook nog een tweetal veldtoertochten georganiseerd, die nagenoeg geheel rondom het groene hart van de Achterhoek, de plaats Zelhem, leiden. Bosgebieden, houtwallen, waterpartijen wisselen elkaar in deze routes van 30 en 50 km veelvuldig af. Ook in deze routes zijn ten opzichte van vorig jaar vernieuwingen doorgevoerd.

Starten is mogelijk vanaf de startlocatie; Sportvereniging Zelos, Halseweg te Zelhem. Vanaf de rondweg om Zelhem wordt u met borden naar deze startlocatie verwezen. Gestart kan worden voor de korte afstanden (80 en 100 km) tussen 08.00 en 10.00 uur, de lange afstanden 125 en 145 km, tussen 08.00 en 09.00, en voor de ATB tochten tussen 09.00 en 10.30 uur. De kosten voor deelname zijn conform de richtlijnen van de NTFU.

Reacties zijn gesloten.