Persbericht Achterhoek Salland Tocht en Smoks Rondje Zelhem 17 juni 2017

Toerclub Zelhem slaat nieuwe wegen in!

Achterhoek-Sallandtocht en ATB Smoks Ronde Zelhem op zaterdag 17 juni

Nadat vorig jaar de Achterhoek Sallandtocht en ATB Rondje Zelhem zijn verregend en daardoor de belangstelling voor deze tochten tegenviel heeft Toerclub Zelhem besloten om in 2017 de tochten op een andere manier aan te pakken, te gaan fietsen op andere dagen en op andere tijden.

Daar waar in het verleden de toertocht altijd op zondag werd gehouden is besloten om deze tocht nu op zaterdag 17 juni te gaan verrijden om te kijken of hiermee een ander en groter publiek getrokken kan worden. Daarbij is ook rekening gehouden met het feit dat het op zondag 18 juni vaderdag is, wat er toe leidt dat vele vaders die dag (min of meer) verplicht thuis moeten zijn.  Juist door de toertochten op zaterdag te organiseren wil de Zelhemse toerclub alle toerfietsers de mogelijkheid bieden om in dat weekend een prachtige en goed georganiseerde tocht te kunnen fietsen. Starten voor de wegtocht kan in de ochtenduren, de ATB tocht wordt in de middaguren georganiseerd! Vaders hebben dan ’s ochtends de tijd om de boodschappen of de tuin te doen zodat ze zich ’s middags nog even uit kunnen leven!

Naast het aanpassen van de fietsdag zijn ook de routes voor de wegtocht opnieuw aangepast. Minder mooie stukken zijn vervangen en enkele knelpuntjes opgelost. De terugweg voor alle afstanden is nagenoeg geheel vernieuwd. De 80 en 100 km route gaan vanuit Zelhem via Linde naar Vorden, vandaar richting Almen, Laren en Exel. Voor de 80 km is hier de pauzeplek. De 100 km maakt eerst nog een lus naar Markelo waar de Markelose Berg ligt te wachten om dan terug te keren naar Exel. De 120 en 140 km fietsers buigen in het buitengebied van Markelo af naar Holten om daar meerdere klimmetjes voor de kiezen te krijgen. De 120 km pakt een stukje van de Holterberg mee, met onder andere de steile Motieweg, de 140 km rijdt door tot Nijverdal en gaat dan via een omweg weer terug naar de Holterberg om dezelfde weg terug te fietsen. Wat eerst een afdaling was wordt dan een klim en anders om. In korte tijd worden er dan veel hoogtemeters gemaakt. Er zijn enkele klimmetjes bij met een stijgingspercentage van meer dan 10 %! Na de Holterberg gaan ook deze afstanden richting Markelo om daar de Markelose Berg aan te doen en om vervolgens weer aan te sluiten op de routes van de kortere afstanden. Starten kan men tussen 08.00 en 10.00 uur voor de 80 en 100 km, voor de 120 en 140 kilometer kan er gestart worden tussen 08.00 en 09.00 uur.

Voor de ATB-ers is er een geheel nieuwe route uitgezet rondom Zelhem. Deze route wijkt af van de bekende Zelhemse veldtoertochten en zal daarom veel verrassende stukjes bieden. Ook enkele particuliere bossen zullen, met toestemming van de eigenaren, worden aangedaan. Dit zijn stukken in het parcours die ’s winters bewust worden gemeden. Voor de ATB-ers zijn er 2 afstanden, te weten 30 en 50 km. De starttijden voor deze tochten liggen tussen 13.00 en 14.00 uur.

Startlocatie is de kantine van SV Zelos, Halseweg 29 D te Zelhem. De inschrijfgelden zijn conform de normen van de Nederlandse Toer Fiets Unie. Door deze bond zijn de tochten gekwalificeerd met 3 sterren, het maximaal haalbare, wat staat voor een goede organisatie en perfecte kwaliteit.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.