Persbericht gravel- en veldtoertocht 4 december

Toerclub Zelhem organiseert op zondag 4 december toertochten door koeienstal!

 

Goed nieuws! Op zondag 4 december kunnen mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk meerdere toertochten. Dat wordt genieten geblazen.

De SK MTB tocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route, van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de veldtoertochten! En heb je je tijdens een toertocht al eens laten bewonderen door op stal staande koeien? Bij de MTB ritten ga je dit meemaken!

De SK Graveltocht Zelhem

Naast de bekende MTB tocht is er voor het eerst in het najaar een graveltocht. Je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 42 km en 62 km. Ook de langste afstand voor de gravellaars gaat door de koeienstal!

Extra goed geregeld

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), in het verleden meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn. Beide tochten worden volledig uitgepijld, voor de graveltochten zullen ook GPS bestanden beschikbaar worden gesteld.

Locatie en starttijden

Op zondag 4 december kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf de startlocatie, bij Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur.  De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen en inschrijven is inmiddels mogelijk. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via hun website of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl   

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.