Persbericht Scheffer Kappenbultentocht 4 december 2016

Veldtoertocht Toerclub Zelhem op 4 december

Zondag 4 december organiseert Toerclub Zelhem een klassieker onder de veldtoertochten, de Scheffer Keukens Kappenbulten Tocht. Al sinds 1982 organiseert Toerclub Zelhem, als één van de eerste verenigingen in de Achterhoek, veldtoertochten voor mensen met een MTB of cyclocrossfiets. De jarenlange ervaring heeft er toe geleid dat alle toertochten de maximale NTFU klassering hebben, namelijk 3 sterren.

De Kappenbultentocht, die op een paar kleine punten is aangepast en daardoor nog verder verbeterd, voert de deelnemers vanaf de startlocatie al snel richting het crosscircuit De Kappenbulten, waar rondom de crossbaan een mooi parcours wordt uitgezet met veel draai- en keerwerk, korte klimmetjes en doorgangen door tunneltjes. Daarna voert de route de deelnemers via de Halle Nijman naar bosgebied Haankheide, De Slangenburg en vervolgens richting Gaanderen. Alvorens de Ferrobult te bereiken is er aan de rand van de Slangenburgse bossen eerst een pauzemogelijkheid. Hier worden de deelnemers getrakteerd op bouillon, sportdrank en iets te eten. Op de al eerder genoemde Ferrobult zal ook een inspannend parcours worden uitgezet, waar de krachten flink aangesproken moeten worden om op de diverse klimmetjes boven te kunnen komen. Via de Wrange, opnieuw de Slangenburgse bossen en het buitengebied van IJzevoorde en Heidenhoek wordt Zelhem weer bereikt. De basisroute heeft een lengte van 35 km die op 5 plaatsen is uit te breiden zodat er in totaal 50 km gereden kan worden. Iedere extra lus heeft een lengte van 3 a 4 km. Van de totale route is 90 % onverhard met afwisselende bospaden, zandwegen, gravelpaden, en single-tracks en voert door en langs eeuwenoude bossen, prachtige natuurgebieden met fraaie houtwallen en mooie waterpartijen.

Starten is mogelijk tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van sportvereniging Zelos aan de Halseweg in Zelhem. De kosten voor deelname bedragen € 4,– voor leden van de NTFU en € 5,– voor niet leden. Er is gelegenheid om na afloop van de tocht de fiets af te spuiten en om te douchen. Natuurlijk kan er ook een drankje genuttigd worden om gezellig na te kaarten en ook de welbekende erwtensoep zal weer verkrijgbaar zijn!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.