Persbericht Scheffer Keukens Kappenbultentocht 3 december

Veldtoertocht Toerclub Zelhem op 3 december

Een klassieker onder de veldtoertochten, zo mag de Scheffer Keukens Kappenbulten Tocht die al voor de 36e keer door Toerclub Zelhem wordt georganiseerd, gerust worden genoemd.  Natuurlijk staat deze klassieker ook dit jaar weer op de agenda van de Zelhemse toerfietsvereniging, namelijk op zondag 3 december aanstaande.

Als één van de eerste verenigingen in Nederland organiseert Toerclub Zelhem al sinds 1982  veldtoertochten voor mensen met een mountainbike (MTB) of cyclocrossfiets. De jarenlange ervaring heeft er toe geleid dat alle toertochten de maximale NTFU klassering hebben, namelijk 3 sterren.

De Kappenbultentocht, die vorig jaar op een paar kleine punten is aangepast en daardoor nog verder verbeterd, wat tot veel positieve reacties heeft geleid, voert de deelnemers vanaf de startlocatie al snel richting het crosscircuit De Kappenbulten, waar rondom de crossbaan een mooi parcours wordt uitgezet met veel draai- en keerwerk, korte klimmetjes en doorgangen door de daar aanwezige tunneltjes. Daarna voert de route via de Halle Nijman naar bosgebied Haankheide, De Slangenburg en vervolgens richting Gaanderen. Alvorens de Ferrobult te bereiken is er aan de rand van de Slangenburgse bossen een pauzemogelijkheid. Hier worden de deelnemers getrakteerd op bouillon, sportdrank en iets te eten. Op de al eerder genoemde Ferrobult zal een inspannend parcours worden uitgezet, waar de krachten flink aangesproken zullen moeten worden om op de diverse klimmetjes met mul zand al fietsend boven te kunnen komen. Via de Wrange, opnieuw de Slangenburgse bossen en de buitengebieden van IJzevoorde en Heidenhoek wordt Zelhem weer bereikt. De basisroute heeft een lengte van 35 km die op 5 plaatsen is uit te breiden zodat er in totaal 50 km gereden kan worden. Iedere extra lus heeft een lengte van 3 a 4 km. Van de totale route is circa 90 % onverhard, bospaden, zandwegen, gravelpaden en single-tracks wisselen elkaar af waarbij langs en door  eeuwenoude bossen, prachtige natuurgebieden met fraaie houtwallen en langs mooie waterpartijen wordt gefietst.

Starten is mogelijk tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van sportvereniging Zelos aan de Halseweg in Zelhem. De kosten voor deelname bedragen € 4,– voor leden van de NTFU en € 5,– voor niet leden. Er is gelegenheid om na afloop van de tocht de fiets af te spuiten en om te douchen. Natuurlijk kan er ook een drankje genuttigd worden om gezellig na te kaarten en ook de welbekende erwtensoep zal weer verkrijgbaar zijn!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.