Persbericht toertochten 27 maart 2022

Toerclub Zelhem organiseert op zondag 27 maart diverse toertochten

Goed nieuws! Op zondag 27 maart kunnen wielrenners, mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk drie toertochten: de Smoks MTB Veldtocht, de Smoks Graveltocht en Fietshuis Jansen Achterhoekronde. Dat wordt genieten geblazen.

Toerclub Zelhem doet niets liever dan mooie tochten voor wielrenners, mountainbikers en gravelaars organiseren. Het coronavirus gooide echter twee jaar lang roet in het eten. Dankzij de recente versoepelingen is het wachten eindelijk voorbij: op zondag 27 maart organiseren de Zelhemse sportievelingen maar liefst drie tochten. Aan welke doe jij mee?

De Smoks MTB Veldtocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van pittige klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route, van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Een must voor mountainbikers!

De Smoks Graveltocht Zelhem

Zin om stof te happen? Doe dan mee aan de eerste editie van de Smoks MTB Graveltocht en je rijdt van start tot finish met een dikke grijns op je gezicht rond. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achterafweggetjes, verlaten zandpaden en stille stofstroken uitgestippeld. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 50 km en 75 km. En heb je al eens door een echte koeienstal gefietst? Ook dat kan!

Fietshuis Jansen Achterhoekronde

Deze ronde is perfect voor wielrenners die de winterslaap uit hun ogen willen wrijven. Wie wil nu niet in een lekker lentezonnetje door het glooiende buitengebied van Aalten en Lichtenvoorde trappen? Vergeet niet je klimkuiten mee te nemen; de korte klimmetjes en het valse plat zijn bij elkaar goed voor zo’n 200 hoogtemeters. Andere hoogtepunten zijn de autoluwe wegen, de fraaie natuur en de talrijke oude buitenplaatsen. Kortom, genieten geblazen.

Extra goed geregeld

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), in het verleden meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn.

Locatie en starttijden

Op zondag 27 maart kan er tussen 08.30 en 10.00 uur gestart worden vanaf de startlocatie, bij Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur.  De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen.  

Reacties zijn gesloten.