Persbericht toertochten 30 april 2023

 Toerclub Zelhem organiseert op zondag 30 april toertochten voor MTB-ers en gravellaars.  

Goed nieuws! Op zondag  30 april kunnen mountainbikers en gravelaars hun fiets weer de sporen geven in de Achterhoek. Op die dag organiseert Toerclub Zelhem namelijk meerdere toertochten. Dat wordt als vanouds genieten geblazen.

De Smoks MTB tocht Zelhem

Deze toertocht is een aanrader voor terreinvreters die van korte klimmetjes, afdalingen, singletracks, zandwegen en het nodige draai- en keerwerk houden. De uitdagende route, van 35 km of 50 km, voert vanuit Zelhem over de Langenberg en door de bossen (en het buitengebied) tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Een must voor mountainbikers en een klassieker onder de MTB veldtoertochten! Deels zal de route gaan over de recent geopende vaste MTB route Zelhem, maar er zal ook veelvuldig van afgeweken worden.

Van Slingerland Graveltocht Zelhem

Naast de bekende MTB tocht is er ook een graveltocht. De editie van vorig jaar is uitermate goed ontvangen en volledig aangepast en uitgebreid. De routebouwers hebben een mooie tocht over fraaie achteraf weggetjes, verlaten zandpaden en stille stroken uitgestippeld, waarbij je versteld zult staan hoeveel onverharde wegen en paden er rondom Zelhem liggen. Zeker 75 % van de route is onverhard. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 50 km en 90 km. De 50 km route wordt volledig uitgepijld, de 90 km route wordt via een GPX bestand beschikbaar gesteld.  

Extra goed geregeld

Alle tochten zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), in het verleden meermaals beoordeeld en hebben het label ‘Extra Goed Geregelde Tocht’ gekregen. De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft ervoor gezorgd dat de bewegwijzering en de verzorging top geregeld zijn. Beide MTB tochten en de 50 km graveltocht worden volledig uitgepijld, voor de lange graveltoch wordt het GPS bestand beschikbaar worden gesteld via www.fietssport.nl.

 Locatie en starttijden

Op zondag 30 april kan er tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden vanaf de startlocatie, bij Korfbalvereniging SEV, Halseweg 31 in Zelhem. Vanaf de ingangswegen rondom Zelhem zullen borden u naar de startlocatie verwijzen. Inschrijven kan ter plekke (betaling uitsluitend met PIN), maar voorinschrijving via de www.fietssport.nl/toertochten behoort ook tot de mogelijkheden én heeft de voorkeur.  De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen en inschrijven is inmiddels mogelijk. Er wordt niet gereden voor een goed doel, dus de inschrijfkosten blijven lekker laag en voor iedereen betaalbaar. Voor nadere informatie kan contact gezocht worden met Toerclub Zelhem via hun website, via Facebook of door te mailen naar info@toerclubzelhem.nl.

Reacties zijn gesloten.