Persbericht Heidesmid Langenbergtocht 22 januari 2017

Heide Smid Langenbergtocht op 22 januari

Toerclub Zelhem staat alweer aan de vooravond van haar eerste NTFU toerklassieker van dit jaar, de welbekende Heide Smid Langenberg veldtoertocht. Op zondag 22 januari biedt de actieve Zelhemse toerclub alle mensen die in het bezit zijn van aan ATB fiets of cyclocrosser de mogelijkheid om deel te nemen aan deze uitdagende en afwisselende veldtoertocht. De tocht kent afstanden van 28, 35 en 50 kilometer.

Vanaf het startpunt, de kantine van Sportvereniging Zelos, worden de deelnemers langs de rand van Zelhem naar de voormalige vuilstortplaats De Langenberg geleid, waar op het terrein van de ZAMC meerdere keren deze Zelhemse berg beklommen dient te worden. Op de berg zelf zal ook een technisch parcours worden uitgezet. Na de afdaling gaat de route via de Oosterwijk naar de bosgebieden tussen Hengelo en Ruurlo, waaronder bosgebied ’t Klooster en het Vossenbosch. De route is gevarieerd doordat er afwisselend zandwegen worden opgezocht waar snelheid gemaakt kan worden en men elkaar kan passeren, maar ook door de opname van smalle kronkelige “single tracks” die ook nog hoogteverschil kennen, waardoor menig deelnemer toch weer verrast zal worden.

In het buitengebied van De Veldhoek zal de pauzeplaats worden ingericht. Vanaf hier zal er een splitsing plaats vinden in de afstanden, de kortere afstanden gaan weer retour richting Zelhem, de lange afstand maakt eerst nog een lus naar het bosgebied van Staatsbosbeheer bij Ruurlo. Vorig jaar moest hier op het laatste moment, door slechte omstandigheden, de route worden aangepast, dit jaar mag de originele route worden aangehouden en zelfs worden uitgebreid. Hierdoor ontstaat een nieuw gedeelte in het parcours.

Starten voor deze met 3 sterren gekwalificeerde tocht kan tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van SV Zelos, Halseweg 27 D in Zelhem. De kosten van deelname bedragen € 4,– voor leden van de NTFU en € 5,– voor niet leden. Onderweg worden aan de deelnemers consumpties aangeboden en na afloop is er, tegen betaling, heerlijke erwtensoep verkrijgbaar.

Voor mensen die meer informatie willen verkrijgen is het algemene mailadres van de toerclub beschikbaar; info@toerclubzelhem.nl of kijk eens op de website www.toerclubzelhem.nl. Hier vindt men naast de informatie over de veldtoertocht alle wetenswaardigheden over Toerclub Zelhem.

Reacties zijn gesloten.