Persberichten toertochten 11 maart

Toerclub Zelhem organiseert diverse toertochten op zondag 11 maart

Op zondag 11 maart organiseert Toerclub Zelhem diverse toertochten. Zo is er De Smoks ATB Ronde Zelhem, een prachtige veldtoertocht met afstanden 35, 50 en maar liefst 65 kilometer. Er is een basis route uitgezet van 35 kilometer die op 2 plaatsen is uit te breiden met lussen van 15 kilometer. De basisroute voert via het terrein van de ZAMC over de Langenberg, waardoor er enkele spectaculaire klimmen en afdalingen in het parcours worden opgenomen. Vervolgens gaat de route naar het bosgebied tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo, waar zandwegen en singletracks onderdeel uit maken van de tocht. Draaien en keren, korte klimmetjes en hier en daar mul zand zullen overwonnen moeten worden om bij de pauze in het buitengebied van de Veldhoek te komen. Direct na de pauze is de eerste mogelijkheid om de route te verlengen, door de bossen gaat het richting Ruurlo om na zo’n 15 kilometer weer aan te sluiten op de basis route. Ook de route terug naar Zelhem voert door bosrijk gebied. Vlak voor Zelhem kunnen de echte liefhebbers dan nogmaals afbuigen voor een tweede extra lus van 15 kilometer, waarbij het afwisselende gebied ten zuidoosten van Zelhem wordt aangedaan. Deze lus is met name geschikt voor mensen met een cyclocrosser.  Over mooie paden, bosrijke stukken en onbekende zandwegen komt men uiteindelijk weer terug bij de start- en finishlocatie, het sportcomplex van S.V. Zelos.

Voor de mensen die liever op de weg fietsen heeft Toerclub Zelhem, als opvolger van de Achterhoek-Sallandtocht, een nieuwe wegtocht bedacht, te weten de Fietshuis Jansen Achterhoek Ronde. Deze tocht, met afstanden 75 en 100 km, voert de deelnemers door het glooiende buitengebied van Aalten en Winterswijk. Enkele korte verrassende klimmetjes zijn in deze route opgenomen. Hoewel je het niet verwacht kent de langste route toch nog zo’n 200 hoogtemeters en is daarmee een prima training voor de grotere en langere tochten die later in het jaar gereden kunnen worden. Een pauzeplek is voorzien in het buitengebied van Winterswijk. De route kenmerkt zich doordat deze voert over rustige, landelijke en glooiende  weggetjes en een continue afwisseling tussen bosrijk gebied, langs waterpartijen , houtwallen en zicht op historische plaatsen en gebouwen in de oostelijke Achterhoek. De kans dat je ergens wild ziet lopen is hierbij erg groot! In de gehele route komt slechts één stoplicht voor. Juist omwille van de veiligheid heeft de Zelhemse toerclub er voor gekozen om hier wel langs te rijden om daarmee de druk bereden Twenteroute over te steken!

Zowel de veldtoertocht als ook de wegtocht zijn door de overkoepelende fietsbond, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), beoordeeld en hebben het label “Extra Goed Geregelde Tocht” gekregen. Dit is een nieuwe benaming voor de vertrouwde 3-sterren tochten! De jarenlange ervaring van Toerclub Zelhem in het organiseren van (veld)toertochten heeft er toe geleid dat er sprake is van een hoge kwaliteit qua bewegwijzering en verzorging. Inschrijven voor al deze tochten kan op zondag 11 maart tussen 09.00 en 10.00 uur in de kantine van SV Zelos, gelegen aan de Halseweg in Zelhem. Vanaf de rondweg verwijzen borden u naar deze startlocatie. De kosten voor deelname zijn conform de NTFU richtlijnen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.